Fotoverslag klik hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=7H87HXP8

Kampverslag 2011

Met op de achtergrond het lijflied van de kerkdienst (droom, durf, doe en deel van Marco Borsato) denk ik terug aan weer een super kamp en hoe goed dit lied er bij past.
Want we hebben weer genoeg beleefd om nog lang over te dromen. Opnieuw was de bestemming het met zonovergoten kamp de Maat in Mol (België).
De jongste clubs beten de spits af en vulden de middag met verhalen en voorwerpen bingo.
Nadat rond 9u 's avonds de rest, met de nodige toeristische routes, ook was gearriveerd, kon het kamp echt beginnen. Iedereen sidderde van angst bij de vraag van een FBI-agente en een, letterlijk, verwarde professor om hen te helpen. Op het landgoed waren aliens neergedaald. Gewapend met zaklampen en genoeg leiding durfden zelfs de kleintjes de bossen in op zoek naar opdrachtenkaartjes en de bijbehorende posten. Dit jaar dus een nieuwe versie van het GJV spel. Onderweg kwamen we er al snel achter dat, hoe eng ze er met hun groene maskers én haren ook uitzagen, die aliens gewoon GJV'ers waren.
Na terugkomst was daar een pittig soepje, met nog pittigere gehaktballen, met dank aan de keukenploeg Mariandl, Wim en Koen Verspij.
Het licht zou nog lang branden in Mol, maar gelukkig waren daar nachtuilen Gijs Bos en Reinoud de Leeuw die ons tegen ev. verdwaalde aliens beschermden.

Na het ontbijt op de stralende Hemelvaartsdag was het tijd voor de kerkdienst met als thema droom, durf, doe en deel. De leiding moest vooraf wel even improviseren toen bleek dat de beamer nog in de kerk stond. Gelukkig kwamen ze samen tot een oplossing, wat weer mooi aansluit bij de boodschap in deze dienst: met elkaar kun je veel meer bereiken dan alleen. Om dit te bewijzen maakten we met elkaar een kleurige slinger om de zaal op te vrolijken. Als aandenken kregen we een echte 'kamp 2011'- pet (met dank aan Arie de Leeuw, zo was hij er toch een beetje bij) en gelukspoppetjes. En met de zeskamp in het vooruitzicht, konden we die goed gebruiken.
Eerst vulden we onze magen met de gebruikelijke aardappelen, bonen en gehaktballen met pindasaus en appelmoes.
Nog voor het toetje barste, onder leiding van club 12/13 (ze houden een traditie in ere) een heus watergevecht los. Dit keer was het de beurt aan de GJV om onder toezicht van Walther Verheij, die zich als een echte toezichthouder gedroeg, alles weer schoon te krijgen.
Nadat ook de laatste pannen weer schoon in de kast stonden en alle spellen waren uitgezet, was het tijd voor de zes- ( of eigenlijk) negenkamp.
En ook hier moesten we het samen doen. Met elkaar werden oa woorden geraden bij 'Wie is het', een bizar parcours afgelegd bij 'Oer-Hollands' en de keukenkunsten van Jaco en Rene getrotseerd. Als klap op de vuurpijl volgde de stormbaan. De zeskampploeg had zich helemaal uitgeleefd en zelfs een heus modderbad ingezet!
Met enige vertraging brak de bonte avond aan.
Club 8/9 begon de avond met diverse opdrachten waarin wraak werd genomen op de GJV'ers. Club 10/11 had een eigen variant gemaakt op het spelprogramma 'de jongens tegen de meisjes', waarbij de laatste uiteraard wonnen.
Na de pauze was het tijd voor club 12/13 die op de melodie van het kamplied een aantal kampgangers toezong en ook hier ontbraken de wraakacties niet. Club 14/15/16 speelde met behulp van 4 "vrijwilligers" het moordspel van de lama's. Aan Anita, Mariandl en Elsbeth de Leeuw de taak om aan elkaar uit te beelden dat een alien met een wortel was vermoord in Mol. Aron was de gelukkige hekkensluiter en zijn antwoord (bokito door de paashaas in een hutje op de hei) kwam aardig in de richting. Het GJV-koor sloot de avond af met hun zelfgemaakt lied waarin bijzondere kampmomenten en personen voorbij kwamen.
In een bonte stoet ging het richting de disco, waar DJ Otto en zijn assistent Corstiaan onze voetjes van de vloer kregen. Het muziekprogramma was dit jaar extra gevarieerd. Er was zelfs een heus meidenkwartier. Uiteraard mocht ook dit jaar de levende stoelendans niet ontbreken. De laatste discogangers zouden ver na middernacht hun bedjes pas opzoeken.
Aan het ontbijt de volgende morgen was te merken dat nog niet iedereen even fris en fruitig was. Gelukkig hadden we de tijd om tijdens het inpakken en opruimen wakker te worden. De fanatiekelingen onder ons vertrokken richting het bos voor een potje levend stratego. Ook hier werd per team samengewerkt, dit keer om de vlag van de tegenstander af te pakken.
Tijdens de lunch werden de restjes opgedeeld (met dank aan de GJV, die een dubbele corveedienst draaide!) en na de afsluiting was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan.

Het was weer een super kamp en ik durf te dromen dat we deze gedeelde ervaring volgend jaar nog eens dunnetjes gaan overdoen!