Kamp 2010

       

Fotoverslag klik hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=XXY4JPJ6
Je kunt rechtsbovenaan op diashow klikken en achterover gaan leunen!
Je kunt op een foto klikken en dan wordt die groter!

Hier vind je 4 korte filmpjes op YOUTUBE over het kamp:
http://www.youtube.com/watch?v=KDaxu7WAiFU

http://www.youtube.com/watch?v=p31pgc45BhQ

http://www.youtube.com/watch?v=1t1Vql7jzFM

http://www.youtube.com/watch?v=Ih10SZfxoXc

Verslag kamp Mol 2010

Tijden veranderen, het goede blijft….?
Koortsachtig is er in het najaar van 2009 gezocht naar een kamplocatie. Ons vertrouwde plekje in Hoenderloo is gesloten, Goirle volgeboekt en ander locaties zijn al bezet of veel te duur. Gelukkig vonden we via-via nog een prachtkamp in België, leve de globalisering.
Op zaterdagmorgen vertrokken we met 96 kinderen, jongeren, oudere-jongeren en jongere-ouderen naar het Kasteeldomein “de Maat” in de bossen bij Mol.
Door het vroege vertrek met jonkies en de ouderen tegelijk hadden we een extra middag te vullen, naast boom klimmen, voetballen, supersoakeren, chillen en weerwolven is er op het zonovergoten terras “openlucht voorwerpen bingo” gespeeld.
De keukenploeg had zich laten inspireren door de basis beginselen uit de Vlaamse keuken. De broodjes kroket en frikadel vonden gretig aftrek. De maaltijd werd afgesloten door de kampband van Ted, met als blazers, Levi, Robert en Hugo en ondersteund door de toetsen van Amber Blokhuis.
Vervolgens lange broek en stevige schoenen aan. Zorg dat je zaklamp het doet, want het bosspel van de GJV beloofde heel spannend te worden, de GJV’ers zijn bij voorbereiding bij daglicht al verdwaald. We waren vast gewaarschuwd.
Fanatiek of angstig konden we op zoek naar verloren sprookjes uit de Efteling in de bossen van een Belgische baron. Gelukkig wist iedereen ons domein weer te vinden, en met de toversoep van Wim, Mariandel en Rob, viel het kamp in een diepe slaap.
Zondagmorgen: de dag begint stralend, de Geest daalt als de warme lente zon op het terras dat zich langzaam vult met leven. Mensen op zoek naar de primaire levensbehoeften: Het toilet, en sigaret, een kop koffie of een voetbal.
De kerkdienst was een kleurrijk feest. Alle kleuren van de regenboog staan voor heel belangrijke thema’s: Eerlijkheid, Geduld, Vriendelijkheid, Enthousiasme, Dankbaarheid, Vergeving en Vrede, natuurlijk ontbrak het kleurenkamplied niet in de dienst.
Het middageten als vanouds: bonen, aardappels, appelmoes en een gehaktbal met pindasaus. De catering / corvee was al jaren in de handen van de GJV, wat altijd eindigde in vliegende appelmoes en yoghurt. Nu was de verantwoording voor club 12/13 en zij hielden vooral van erg nat schoonmaken.
De zeskamp was weer van een ongekend hoog niveau. Alles moest uit de kast om de snelle, slimme, sterke en smerige spelletjes te volbrengen.
De bonte avond was zoals altijd een overzicht van het afgelopen televisieseizoen. Dus natuurlijk met spelshows, talentenjachten en een danswedstrijd.
We knalden de nacht in met DJ Otto’s sixtiesparty, waarbij Otto gelukkig ook cd’tjes had meegenomen anders dan uit de tijd van onze (groot)ouders.
De maandagmorgen deze keer geen ontbijt, maar uit bed eerst opruimen en dan aan de brunch, opnieuw op ons zonovergoten terras. Daarna nog tijd voor een laatste potje weerwolven en op naar huis.
Tijden veranderen, maar het goede blijft!
P.S.
Kamp 2010 - II
Er zijn nog wat spullen achtergelaten. De gevonden voorwerpen liggen in de jeugdruimte.
Kamp 2010 - III
Er zijn geen uitgebreide foto / video reportages gemaakt, al heb ik wel mensen zien lopen met een camera. Heb een leuke film of foto's geschoten. Mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en we plaatsen ze op de website.
Kamp 2010 – lll
Er waren veel teken in het bos. Toch nog maar even checken dus!