Kamp 2009

Fotoverslag klik hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=GQWQMYYF
Je kunt rechtsbovenaan op diashow klikken en achterover gaan leunen!
Je kunt op een foto klikken en dan wordt die groter!

Een kampverslag:
Arie de Leeuw was op veler verzoek terug als nachtuil op het kamp. Hij werd bij aankomst in Goirle gekroond als een heuse Leeuwenkoning door de meiden van club 14/15 die dol op hem zijn (zie foto 6 en 7)
Het GJV-spel was helemaal in de sfeer van de piraten. Zeeroverkapitein ArieEénoog riep de hulp in de jeugd bij het zoeken van zijn schat die ergens in het bos moest liggen. Bij een prachtige heldere sterrenhemel gingen ze op pad. Met ware doodsverachting begaven ze zich in het donkere bos alwaar ze besprongen werden door dronken zeerovers met een rumkegel van hebikjoudaar. Na uren zoeken vonden ze de schat en keerden ze terug naar het kamphuis waar ze ontvangen werden met warme groentesoep met ballen.
Na nog wat potjes ‘Padvinderspel’ (ja, dat bestaat nog en het werd een hype op het kamp!) o.l.v. nachtuil Arie gingen de kleintjes uitgeput te bed.

De kerkdienst stond in het teken van ‘Zinloos geweld’. Er werd een huiveringwekkend toneelstukje gespeeld waarin een moord werd gepleegd op Leonard de Leeuw en het verhaal van Kaïn en Abel werd voorgelezen. Na afloop kreeg iedereen een (helium)ballon met daarop een lieveheersbeestje en mocht je iets schrijven op het kaartje wat er aan hing. We lieten ze gezamenlijk los vanaf het grasveld (Dico liet eerst een proefballonnetje op). Het was een prachtig gezicht zoals ze daar als een zwerm vogels omhoog zweefden.
Na een natje met bastognekoeken was er tijd om een uurtje te chillen want we moesten wachten op het Keukenkwartet. Getooid in kleurige schortjes schepten ze onze borden vol met (zelfgeschilde) krielaardappeltjes, boontjes en de GeertjevanSanten-gehaktballen, dit alles overgoten met een verrukkelijke pindasaus. Het kwartet bestond uit Robin van der Giessen (aanstaande van Linda Nomen – 7 juli is het zover…), Reinout de Leeuw, Gijs Bos en Wilco Ouwerkerk. Deze laatste drie vulden de keuken met hun Ambrosiaans lofgezang (Het schijnt dat ze dit tijdens het kloosterweekend ook deden en dat voorbijgangers stil bleven staan luisteren, zich afvragend hoe uit een nonnen-klooster zulk gezang kon klinken).
Na dit diner zongen we onder de bezielende leiding van Ted Bos ons kamplied ‘Looft de Here alle gij volken’ en nog wat liedjes die vergezeld gingen van het nodige geklop, gefluit, geroep en getimmer.
De familie Rijke (3 stuks!) en Otto Boom klierden overigens ontzettend met water tijdens het eten.
En terwijl de GJV de etensresten van de borden waste ging Corstiaan de Leeuw de zeskamp uitzetten.
Het waren spellen met gymnastische oefeningen voor lichaam en geest met medewerking van dorpsdokters Habassa en Gijbo en dit alles eindigde in gooi- en smijtwerk met water. De foto’s spreken voor zich. De groep van Arne Nomen (inderdaad, de broer van) won glansrijk de zeskamp.

De avondmaaltijd werd verlaat vanwege de lange rijen voor de douches. Lekker tijd over dus.
En zo kon het gebeuren dat je tijdens het wachten ineens het betoverende gezang hoorde van de vier Sirenen* Katie, Jiska, Britt R en Ted. Of dat je leerde ‘Presidenten’ of ‘Zweeds pesten’, of een potje slagbal deed of tafeltennis of dat je met Anita in de speeltuin mocht.
(*Sirenen zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie. Ze waren erg knap en zongen zulke mooie liederen, dat de reizigers die hun eiland passeerden de verlokking niet konden weerstaan. Vervolgens liep hun schip dan te pletter tegen de rotsen en werden zij gedood, doordat de Sirenen alle levenskracht uit hun slachtoffers wegzogen.)
De bonte avond deed zijn naam weer eer aan. Jesse Bak stal de show met zijn verhaal en ‘Vikootria’ de Jong met haar enthousiasme. De GJV sloot af met een spetterde show en knalconfetti.

En toen was er nog een afscheid. Scott, Mikaela, Katie en Anika Hendry waren voor de laatste keer mee op kamp.
We zongen op de wijs van ‘Wie is de Heer van de jungle’ een afscheidslied en ze kregen foto’s en cadeaus als herinnering. We zullen ze echt ont-zet-tend! missen.
D.J.Otto Lodder zorgde voor elk wat wils op de disco en Doris Lodder en Nicky Verhey waren het beste limbodans-duo. Na de polonaise, de rituele margaritadans, de levende stoelendans en de ‘pizzahut’ was Elsbeth Verspui zo uitgeput dat ze in de disco op de bank in slaap viel (!) Tijd voor de kleintjes om naar bed te gaan.
Het was laat en de Weerwolven van Wakkerdam lieten hun gehuil horen.
Onder leiding van Wilco Ouwerkerk in de rol van verteller werd er door de echte diehards tot in de laatste uurtjes gespeeld.
Een paar uur later werden we luidruchtig uit onze slaap gewekt door onze jeugdouderlingen met fluitje en toeter. Na ontbijt, tassen inpakken en confetti vegen (GJV) was er nog tijd voor een spelletje.
Esther de Jong en Anita Wallaard - onverwoestbaar als ze zijn - kregen een grote groep mee naar het gras voor ‘Annamaria Koekoek’ en toen was het ineens kwart over 11 en kwamen de eerste ouders.
De ochtend was veel te snel voorbij en er kwam nog een afscheid: Ted Bos en Huib Kraaijeveld stoppen met club geven. Ze zijn onvermurwbaar. Dat betekent dat er nieuwe clubleiders nodig zijn.
Ik zag in Noordeloos bij de gezinsherenigingen verschillende ouders die dat kampsfeertje wel leuk lijken te vinden. Ik kan het aanbevelen. Je komt er opgewekt en energiek van terug.
Zondagochtend, na de kerkdienst worden de foto’s http://www.mijnalbum.nl/Album=GQWQMYYF op het witte doek vertoond en kunnen bovendien de vergeten/verloren spullen worden meegenomen.
Jankie Verhoeven