Verslag kamp Hoenderloo 2008
Op kamp met moederdag voor de boeg en al 2 weken vakantie achter de rug! Wat zou dat worden: wenend kroost (en moeders!), moegespeelde koters, losgeslagen jongelingen?
Het weer zat in elk geval mee. Zomers warm met 100% zonneschijn, afgewisseld met lekker frisse nachten.
Zaterdagmiddag zonder fileleed met de hele bups naar het Krimdal. Snel het net ophangen tussen 2 bomen en volleyballen maar! Onze kerk herbergt enorm veel volleytalent en wat zou het leuk zijn als we dat komend seizoen ook bij de kerk zouden kunnen doen!
De jongste clubs vergaten mama niet en knutselden die eerste middag meteen een lekker en leuk cadeautje in elkaar. Snel viel het nachtelijke duister en brak de tijd aan voor het angstaanjagende bosspel in handen van de GJV. Zonder enige informatie vooraf werden de groepjes 1 voor 1 in een geblindeerde auto over een wirwar van bospaden naar het startpunt gebracht. Vandaar volgde een huiveringwekkende zwerftocht langs spookachtige kaarsverlichting, schimmen in bivakmutsen en wilde everzwijnen (wat doen die zo ‘s avonds laat nog in een bos?). Het lijkt wel of de kinderen ieder jaar banger worden terwijl de GJV steeds minder eng doet. Een mooi praktijkvoorbeeld van zelfhysterie, oftewel ook een kind bibbert nog het meest voor het schrikken dat hij vreest (maar dat nooit op komt dagen). Less is more!
Zondagmorgen tijd voor de kampkerkdienst rond het toepasselijke moederdagthema “onvoorwaardelijke liefde”. Maria, de beroemdste moeder uit de bijbel, vormde de spil voor een interactieve dienst van liefst anderhalf uur (wíj kunnen het dus ook).
Met de beamer in het grote kampgebouw en aan de slag met serieuze opdrachten buiten in het zonnetje. We praten in de kerk vaak over de “God de Vader”, maar als het om liefde gaat is het zeker net zo goed “God de Moeder”!
Na de heerlijke warme maaltijd met aardappels, sperziebonen, gehaktballen, pindasaus en aardappelkroketjes vol nieuwe energie aan de zeskamp. Veel zonnebrand smeren en water drinken was het devies (liever niet andersom). Geheel in de Chinese sferen van de komende olympische spelen stortte eenieder zich op onderdelen als Lioolwatel dool een lietje, Veltlek de auto van Malien, Foe yong ski en het zinderende finalenummer Splietslaan, el is altijd nog een Chineesje ovel. Zondel noemenswaardige kwetsulen (behalve dan een elnstige tongvellekking) en met de nodige natte pakken gingen we richting bonte avond.
Veel variatie dit keer i.p.v. van bijvoorbeeld 7x Idols.
Club 8/9 opende de avond met het verhaal van Vampirella. De hoofdrol werd zeer overtuigend neergezet door Jaleesa Kroon (what’s in a name!) die eerder haar 2 voortanden iets te fanatiek in het robuuste tafelvoetbalspel had gezet en daardoor tijdelijk het perfecte gebit voor deze rol had.
10/11 deed een iets te opzichtig doorgestoken TV-quiz en Holland Club Talent met imitaties van poepende honden, spinnende poezen, brullende gorilla’s en het goorst eten van een broodje pin. Jesse deed als entr’acte een GJV-imitatie en
12/13 de alternatieve vogeltjesdans.
Club 14/15 tilde de avond naar een hoger niveau d.m.v. hun Konte Avond met onderdelen als “Van wie is de kont” (Annemiek!!) en “De billenboos van Roos(alie)”.
Dit alles gepresenteerd door wie anders dan Annal Kontkorst en mede mogelijk gemaakt door Bouterij Slager.
De GJV probeerde tevergeefs alsnog een kampliefde te forceren via The love match, maar liefde laat zich overduidelijk niet dwingen. De avond werd afgesloten door de GJV+ met een aflevering van de quiz “Wie zijn wij” rond zogenaamde BK’ers (Bekende Kampers).
Door de avond heen waren er natuurlijk de bekende intermezzo´s rond de prijsuitreiking voor bosspel en zeskamp, het huldigen van trouwe clubguppen en het afscheid nemen van vertrekkende leiding. Daarna was het hoog tijd voor een superset van DJ Otto. Hij spinde die platen tot diep in de nacht en onder begeleiding van zijn dope beats werd er eindeloos gelimbood en levend gestoelendanst.
De volgende dag naar huis en dinsdag lekker rustig naar school!

!!! Enne, misschien is het verstandig om nog even een tekencontrole uit te voeren aangezien er jl. woensdag nog bij iemand een teek is gevonden !!!