Boek: Bouwen aan de Kerk

Op 17 september 2000 werd door de voorzitter van de kerkenraad het eerste exemplaar overhandigd van het boek "Bouwen aan de Kerk" aan C.H. Bovekerk en R. Groothuis. Een boek, dat is geschreven naar aanleiding van de bouw van de nieuwe kerk aan de Veder van Hobokenstraat te Noordeloos.
  bouwenaandekerk
Door vormgever R. Groothhuis werd een van ramen van de oude kerk gebruikt als voorpagina.
In het bovenste gedeelte (zeg maar 12 uur) ziet u de oude kerk. In de gedeeltes links (8 uur) en rechts (4 uur) ziet u de nieuwe kerk. Beneden (om 6 uur) ziet de onthulling van het kunstwerk door de kunstenaar zelf.
Helaas is dit plaatje is niet zodanig dat u de details kunt zien
De schrijver/samensteller C.H. Bovekerk heeft samen met grafisch vormgever R. Groothuis een prachtig vormgegeven boek met veel foto's afgeleverd dat zeer de moeite waard is om aan te schaffen.
bouwen kerk laatste dienst 1.jpg (31217 bytes)
Een van de vele foto's die het boek sieren. Dit is een foto van de laatste dienst in de oude kerk; het is zoeken naar een zitplaats.

Het boek geeft letterlijk en figuurlijk weer wat we als streekgemeente Gereformeerde Kerk Noordeloos deden en doen. Het bevat ook teksten van gemeenteleden en oud-voorgangers. Bovendien zijn er in het boek citaten verwerkt van gevoelens en dierbare herinneringen aan de oude kerk.
Het is een boek geworden vol herinneringen en dankbaarheid.
bouwen kerk achterpagina.jpg (11954 bytes)
Dit is de achterpagina. U ziet op de voorgrond de oude kerk en op de achtergrond de nieuwe kerk.
Voor het maken van deze foto werd gebruik gemaakt van een 'vliegend' gemeentelid, die speciaal voor de fotograaf het vliegtuig uit de hangar haalde.

Een overzichtsfoto van de nieuwe kerk met op de voorgrond de voormalige brandweergarage. Uiterst rechts (links voor de auto) ziet u het het glazen kunstwerk met daarop een vogel met een knikker in zijn bek.

Dit boek is te koop voor 5 euro via het contactformulier.